Zaostatak za Chelseajem pet bodova stavlja dodatan pritisak na leđa igrača Manchester Uniteda. Međutim, u subotu su nadvladali pritisak i bez problema svladali Everton te zadržali priključak za vodećom momčadi Premiershipa…

Manchester United nalazi se u ulozi “hvatača”, oni su ti koji moraju držati priključak za vodećim, a problem im predstavlja dobra igra Chelseaja koji ne posustaje i održava razmak. U subotu je United uoči početka susreta s Evertonom zaostajao velikih osam bodova, no uspio je svladati momčad iz Liverpoola i vratiti se na pet bodova zaostatka.

“Nama je sada svaka utakmica presudna i na svaku moramo gledati kao na utakmicu u kojoj moramo uzeti tri boda. Moramo nastaviti pobjeđivati kako bismo do kraja godine ostali u samom vrhu i onda u drugom dijelu sezone napravili niz koji bi nas odveo do naslova”, plan je Alexa Fergusona.

Fergusonov plan u subotu nije pokvario Everton. United je lako slavio s 3:0, a mrežu Evertona lijepim pogotkom načeo je Darren Fletcher.

“Darren jako dobro napreduje. Svake godine razina njegove igre je sve viša i što je najvažnije, on još uvijek raste. Ipak, moram priznati kako nisam očekivao od njega ovakav pogodak, bio je prekrasan”, sipao je riječi hvale za svog veznjaka Ferguson.