U sinoćnjem dvoboju s Valenciom, United je remijem uspio osvojiti prvo mjesto u skupini. U toj utakmici je ponajbolji igrač na terenu bio  Rooney koji je potvrdio da se vraća u formu, a to je komentirao i  Ferguson.

Tokom cijele utakmice najskuplji igrač Crvenih vragova predstavljao je i najveću opasnost za gol Valencije. Pamtit će se njegova greda, ali još niz udaraca i dodavanja kojima je podsjetio na svoja najbolja izdanja. “Bio je vrlo dobar i u večerašnjoj utakmici. Njegova distribucija lopte, vođenje napada i trud bili su izvanredni večeras. Vraća se u formu i to radi dosta brzo”, izjavio je na spomen Rooneya trener Uniteda Alex Ferguson.

Osvrnuo s Ferguson i na drugog napadača, Dimitra Berbatova: “Vidjeli smo njegove bljeskove. Možda ne kao protiv Blackburna, ali i večeras je Berba mogao zabiti pet komada. Nedostajalo mu je i sreće da zabije pogodak.”

O samoj utakmici nekoliko riječi ponudio je i sam Rooney: “Znali smo što trebamo učiniti večeras, ostvariti pozitivan rezultat i zauzeti čelno mjesto u skupini. Mislim da je Valencia zabila protivno razvoju događaja u prvom dijelu, dok smo u drugom poluvremenu mi bili bolji i izjednačili. Zadnjih deset minuta bilo je dosta nervozno jer su oni pokušavali doći do pogotka, ali uspjeli smo na kraju biti prvi i zadovoljan sam ostvarenim.”

Zadovoljan osvajanjem prvog mjesta u skupini bio je i Nemanja Vidić, iako priznaje da je bio vrlo zabrinut oko konačnog raspleta, te razočaran što nisu uspjeli završiti natjecanje po skupinama bez primljenog pogotka: “Na čelu smo grupe, ali htjeli smo ostati i čiste mreže i ostvariti rekord. Ipak, najvažnije da smo prošli dalje s prvog mjesta što će nam biti olakotna okolnost prilikom ždrijeba. Danas smo imali dosta prilika, ali ih nismo uspjeli iskoristiti, te smo na kraju odigrali vrlo nervoznu utakmicu.”