Uoči novog gradskog derbija u Manchesteru oglasio se i David Beckham, bivši stanovnik Old Trafforda, izjavivši da nikada ne bi potpisao za lokalne rivale…

“Nikada ne bih potpisao za Manchester City”, rekao je David Beckham engleskim medijima dan prije novog okršaja Manchester Uniteda i Manchester Cityja. Gradski suparnici ovoga se puta bore za plasman u finale Carling kupa.

Beckham je nastavio: “Ne radi se o novcu. Ja sam navijač Uniteda i vjeran sam tom klubu. Jednostavno se ne bih mogao natjecati da zaigram za City”.

“City nikada neće biti veći od Uniteda. Novac je važan za svaki klub, ali ne mogu se kupiti uspjesi i međunarodna priznanja. Računa se povijest, a malo se koji klub na tom planu može mjeriti s momčadima poput Uniteda, Real Madrida, Barcelone ili Milana”, kaže engleski reprezentativac.

“Možete imati sav novac na svijetu – dobit ćete pažnju, ali ne možete kupiti klupsku povijest”, dodaje.

Pritom se osvrnuo i na glasine prema kojima planira odlazak u mirovinu po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Naglasio je da u njima nema istine, štoviše, da postoji šansa da se nogometom aktivno bavi i za vrijeme naredne svjetske smotre, kada će imati 40 godina.