Uspjeli smo ! Priznati smo od Uniteda kao klub navijača iz Hrvatske ! Sve je počelo 2009. godine …

Dragi naši članovi, odakle početi? Pa idealno da se krene od početka iako nećemo previše u detalje.

Klub navijača Manchester United Hrvatska je osnovan / službeno priznat od strane Republike Hrvatske 26.05.2009 godine. Na ideju su došla 2 velika Unitedova navijača, trenutni predsjednik Tomislav Mladenović i bivši tajnik kluba Hrvoje Rukavina.

Kroz ove 3 godine koliko klub djeluje bilo je jako lijepih, veselih trenutaka ali i onih koji se žele što prije zaboraviti. Tu mislimo prvenstveno na „svađe“ što je sasvim normalno za bilo kakvu zajednicu. Svi oni koji su se upustili u ovakve projekte su u jednom djelu došli do toga. Bitno je postaviti ljude kojima je stalo do kluba, imaju slobodnog vremena i spremni su na žrtvu, psihičku ali i onu novčanu jer budimo realni, danas ništa nije besplatno.

Bilo je upita kako nam je United priznao facebook stranicu…. KRIVO !

Ponavljamo, mi smo klub navijača, sa upravom, članovima koji godišnje plaćaju članarinu u iznosu od 50 kuna (trenutno preko 100 članova), sa statutom, družimo se, gledamo utakmice Uniteda zajedno, odlazimo na Old Trafford, igramo nogomet međusobno i protiv drugih klubova navijača (nogomet vrijedi trenutno samo za Zagreb). Društvene mreže poput facebooka, twittera koristimo kako bi lakše komunicirali sa članovima i kako bismo privukli nove članove svojim predanim radom. Imamo službenu stranicu kluba,službeni logo, službeni mail, službeni forum, a po novome od 14.8.2012 godine smo SLUŽBENO PRIZNATI KLUB NAVIJAČA OD STRANE MANCHESTER UNITEDA !

Ovo je bio drugi pokušaj za priznavanjem. Prvi je bio pred jedno godinu i pol dana kada smo odbijeni jer nismo zadovoljili sve kriterije koje United ima. Svi papiri, sve promjene moraju biti promijenjene u registru udruga matične države, a najbitnija stvar koju United zahtjeva su One United Memberi (skraćeno OUM). Potrebno je imati minimalno 50 OUM-a koji su ujedno članovi kluba navijača što godišnje košta cirka 400 kuna. Ovom se prilikom zahvaljujemo svima onima koji su nam vjerovali , uplatili novce, a nikoga od nas nisu u životu vidjeli. To je pravi UNITED !

Priznanje kao takvo donosi mogućnost nabavljanja karata za sve domaće utakmice Premiershipa po normalnim cijenama, prosječno 50 funti iznosi cijena jedne karte.

Daljnji koraci kluba navijača u narednim godinama su da se zadrži tih 50 OUM-a, te godišnje povećava brojka kao bi imali pravo na više karata (o kartama će se još pisati).

Isto tako jedan od ciljeva je da se po većim gradovima, osim u Zagrebu gdje se redovito okupljamo na svakoj utakmici – caffe bar Mrav u trnskom (više nije Ground Zero jer se zatvorio do daljnjeg), zajednički gledaju utakmice. Postoje pod grupe po gradovima gdje se prate utakmice Uniteda pa slobodno uđete u njih:

OSIJEK – http://www.facebook.com/groups/391257260897265/

VINKOVCI – http://www.facebook.com/groups/251725288193829/

SPLIT – http://www.facebook.com/groups/305079099517601/

ZADAR – http://www.facebook.com/groups/241167279276654/

 

što se tiče naše glavne facebook stranice, ona je otvorena krajem 5mj 2012, do tada smo imali facebook grupu (pošto imamo upite kako imamo malo likeova s obzirom da smo to što jesmo). Uprava je odlučila da se prebacimo na stranicu radi bolje promocije i preglednosti tj odvajanja vaznih objava kluba navijaca od ostalih postova.

 

 

FAITHFUL AND PROUD

CROATIA REDS ARE LOUD