Legendarni škotski trener Alex Ferguson ponovio je kako će u nogometnu mirovinu otići kada mu vođenje momčadi više ne bude dozvoljavalo zdravlje.

68-godišnji menadžer još od povratka aktivnom treniranju 2001. ne pokazuje znakove umora, a ne namjerava odustati čak ni nakon što je Manchester United protekle sezone u borbi s Chelseajem i Interom ostao bez najvažnijih trofeja – Premiershipa i Lige prvaka.

“Čudesan je osjećaj biti dijelom ovoga kluba”, rekao je. “Nije mi teško pronaći motivaciju jer sam u 25 godina radio s fantastičnim igračima i imao neupitnu podršku.”

“Svakoga jutra idem na treninge kako bih gledao napredovanje igrača. Oni to rade s velikom predanošću i koncentracijom, gušt mi je gledati ih.”

“Godine su uvijek nešto od čega se morate braniti jer s njima dolaze problemi. Zdravlje je zasigurno jedan od njih – ono određuje koliko ćete dugo ostati u klubu. Da kucnem u drvo, dobro sam”, zaključio je.

Ferguson je u 24 godine provedene na Old Traffordu osvojio 11 titula engleskih prvaka, pet FA kupova, četiri Liga kupa i dvije Lige prvaka.