TošićOD KADA je u veljači iz Partizana stigao na Old Trafford, 22-godišnji  Zoran Tošić nije napravio dramatičan pomak, no talentirani srpski nogometaš vjeruje da bi sljedeća sezona mogla biti ona prava. Nada se da bi mogao krenuti stopama Federica Machede koji je sjajnim nastupima za drugu momčad zaradio kredite kod Fergusona i u nekoliko nastupa osvojio Manchesterovu publiku.

U intervjuu za Uefin magazin Tošić je opisao svoj početak u vjerojatno najvećem nogometnom klubu na svijetu.

“Manchester United je jedan od najvećih klubova na svijetu. Za mene je najveći. Jako sam sretan. Svi su igrači sjajni na terenu, ali i izvan terena. Pomogli su mi u prilagodbi i nadam se da ću sljedeće sezone dobiti više prilike.”

U klubu nije sam, puno mu je pomogao i kolega iz srpske reprezentacije Nemanja Vidić.

“Vidić je vrlo dobar čovjek, znam ga iz reprezentacije i puno mi je pomogao. Najviše od svih ljudi. Naravno nije bio samo on. Svi su bili sjajni i puni razumijevanja.”

“Ako naučiš igrati u Premiershipu, možeš igrati bilo gdje”

Tošiću nije lako prilagoditi se surovim uvjetima koji vladaju na engleskim travnjacima…

“Engleski nogomet je malo drukčiji, rekao mi je Nemanja kako se prilagoditi. smatram da tko nauči igrati u Premierligi može igrati gdje hoće.”

U drugoj momčadi Manchester Uniteda igra pod palicom Ole Gunnara Solskjaera, najlegendarnijeg jockera posljednjih godina.

“Solskjaer  je sjajan čovjek i odličan trener. Od njega mogu mnogo naučiti. Bio je jako dobar strijelac i svatko tko je gledao njegove utakmice mora biti oduševljen.”

Tošić se nada da će sljedeća sezona biti puno uspješnija i da bi mogao krenuti stopama Machede kojeg od milja zovu Kiko.

“Kiko je igrao mnogo utakmica za rezerve. Dao je mnogo golova i Alex ga je primijetio. ako je sa svim igračima, možemo se nadati prilici, poput one koju je on dobio. to je dobra stvar u Manchesteru”, zaključio je Tošić.