Kratke smjernice kako si organizirati put na utakmicu Manchester Uniteda…

Dragi vragovi, bilo je upita kako doći do kazališta snova Old Trafforda. Neki misle da je to nemoguća misija, da je predaleko, preskupo…. NIKAKO! U ovom ćemo članku pokušati pojasniti kako stići u toliko sanjani Manchester. Potrebno je imati važeću osobnu iskaznicu (oni koji nemaju Hrvatsko državljanstvo moraju imati putovnicu i eventualno vizu) i važeću kreditnu karticu s kojom ćete plaćati.

Postoji nekoliko načina kako doći do Manchestera.

Najbitnije je da si uskladite vremenski letove sa busevima ili vlakovima te utakmicom.

Ponekad je bio problem doći na vrijeme za utakmicu ili povratak nije vremenski odgovarao. Ponekad smo znali stići u Manchester oko 3 ujutro ili bi u povratku čekali na aerodromu od recimo 4 ujutro.

Na aerodrom OBAVEZNO dođite 2 sata prije leta zbog CHECK-IN-a i svih drugih potencijalnih problema.

 

AVION

što prije rezervirate to je jeftinije, pa čak i mjesecima prije!   

-jedna karta može imati cijenu 30 eura dok već druga karta može imati cijenu od 80 ili 120 eura, nekoliko karata može imati istu cijenu ili svaka može imati drugačiju cijenu, to je nažalost tako kod avionskih karata

-obavezno napravite WEB CHECK-IN preko interneta otprilike 10 dana prije leta

– od 29.4.2017 uveden je direktan let Zagreb-Manchester!!! Preko Monarch kompanije, može se naći povratna karta već od 70 eura.

http://www.monarch.co.uk/

– 2. opcija – Zadar ili Budimpešta direktno za Manchester

http://www.ryanair.com/

POVRATNA CIJENA LETA – od 300 do 1500 kuna

– 3. opcija – ukoliko vam let ne odgovara zbog datuma i vremena najbolje je pronaći let preko:

http://www.skyscanner.net/

(letiti možete iz Zagreba, Pule, Zadra, Rijeke, Splita, Dubrovnika, neki su direktno za Manchester, neki su letovi samo do Londona)

AUTO  – Zagreb – Budimpešta ili Zagreb – Zadar

Do Zadra i Budimpešte morate nekako doći, do Zadra se može na više načina ali do Budimpešte isključivo autom i trošak je cca 1200 kuna ukupno koji dijelite na ljude u autu, benzin, parking, vinjeta, cestarina unutar RH (naša cestarina se plaća u kunama, po ulasku u Budimpeštu na granici odmah s lijeve strane u maloj bijeloj kućici kupujete vinjetu).

Budimpešta – parking 5 min od aerodroma, čuvar parkinga vas vozi kombijem na aerodrom besplatno, po povratku ga nazovete na mobitel i kroz 5 minuta je na aerodromu makar bilo u 3 ujutro http://www.ferihegyparkolas.eu/Ferihegyparkolas-Kezdooldal/2/

CIJENA – 35 kuna po danu/5 eura

SMJEŠTAJ

Kao Klub navijača smo sa Hatters Hilton hostelom dogovorili popust od 10% i ukoliko se odlučite za  taj smještaj javit ćete im se mailom na hilton@hattersgroup.com, a u subject maila ćete napisati: 10% discount – Mario Cuvalo, ukoliko će biti problem javit ćete se nama na mail manutd.hrvatska@gmail.com te uplatiti novce cca 280 kuna po noći.

Hostel Hatters Hilton Manchester:

http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Hatters-at-Hilton-Chambers/Manchester/14065?source=googleadwordshostelsbyname&kid=197747&aid=2&gclid=CKjL59mBiLICFcdH3godghkAEA

ili

http://hattershostels.com/

najbolji i najkvalitetniji hostel u kojem odsjedamo, udaljen 4 minute od samog centra grada Piccadily Gardensa sa kojeg se kreće prema Old Traffordu

CIJENA – ispod 300 kuna po noći, svaki dan je malo drugačija cijena

BUS ILI VLAK – London-Manchester

pogledajte obje opcije kako bi vam odgovaralo sa vremenom utakmice u dolasku i povratnog leta u odlasku

Za vlak gledajte direktnu vezu od aerodroma do Manchester Piccadilly-a.

Vlak je puno komotniji iako može imati nekoliko presjedanja, morate biti snalažljivi i pitati ljude oko sebe di je taj i taj izlaz za taj i taj vlak koji će vam pisati na kartama i na papiru kojeg ćete isprintati.

http://www.thetrainline.com/buytickets/?href=ppcg_international_e&WT.srch=1&WT.mc_ev=click&adpos=1t1&gclid=CKms_vDtibICFcYMfAodw0EA3Q

CIJENA – oko 500 kuna, 50 funti (primjer)

Za bus gledajte direktnu vezu sa aerodroma do Manchester Piccadilly-a.

Također može biti koje presjedanje ali ćete čekati na kolodvoru na kojem ćete izaći, najčešće je to Birmingham. Sve piše na papiru (koliko se dugo vozite u kojem busu).

http://www.nationalexpress.com/home.aspx

CIJENA – oko 800 kuna, 80 funti (primjer)

KARTA ZA UTAKMICU

Javiti se tajniku Kluba Mariu Čuvalu ili na mail kluba NAJKASNIJE 30 DANA PRIJE UTAKMICE!

Idealno mjesec do dva mjeseca ranije. U drugom dijelu sezone postoji mogućnost pomicanja utakmica sa subote na nedjelju ili ponedjeljak.

CIJENA ZA OUM ČLANOVE – oko 400 kuna, 55 eura/40 funti, cijena ovisi o tečaju

CIJENA ZA NE OUM ČLANOVE – oko 500 kuna, 100 kuna skuplje od redovne cijene

TURA PO STADIONU I POSJET MUZEJU

trebate rezervirati unaprijed kao i sve ostalo

Kada ćete raditi rezervaciju vremenski je također morate uskladiti sa svojim dolaskom/odlaskom, neki možda neće biti u mogućnosti ići na turu ali u 95% slučajeva ćete moći sve uskladiti.

OBAVEZNO DOĆI 45 MINUTA RANIJE JER ZNA BITI GUŽVA! OBIČNO SE SVI ODMAH SLIKAJU KOD STADIONA POGOTOVO AKO SU PRVI PUTA PA DOĐITE 45 MINUTA RANIJE!

Potrebno je 5 min hodanja od ulaska na stadion do početka ture.

https://shop.omniticket.com/muf/

CIJENA – 100 kuna

PRIMJER NA BAZI 4 NOĆENJA AKO SE IDE PREKO BUDIMŠPEŠTE

Avion – 700 kuna

Auto – 300 kuna

Smještaj – 1200 kuna

Utakmica – 400 kuna

Tura – 100 kuna

UKUPNO: 2700 kuna (uvijek bude +/- s obzirom na tečaj i na promjene cijena avionskih karata)

Uprava kluba navijača Manchester United Hrvatska