Meksički napadač Javier Hernandez pokazao se kao još jedan odličan potez Alexa Fergusona, a komplimente je dobio i od svog kolege iz napadačkih redova, Michaela Owena…

Iskusni Michael Owen privukao je svojedobno dosta pažnje svojom selidbom na Old Trafford, a svjetla pozornice u ovoj sezoni na sebe je privukao 22-godišnji Javier Hernandez, koji se u dresu Crvenih vragova istaknuo sjajnim osjećajem za pogodak.

Stoga su Englezi zatražili od Owena usporedbu. “Ne bih rekao da Hernandez podsjeća na mene u mladim danima. Ali njegov je stil igre sličan onome koji sam ja razvio s vremenom, nakon svih svojih ozljeda. Jedino je Hernandez još ubojitiji”, izjavio je bivši engleski reprezentativac.

I godine su na strani Meksikanca: “Deset je godina mlađi od mene pa je Hernandez bolja verzija sadašnjeg Michaela Owena. Bez sumnje je iznenađenje sezone”.

“Nije samo dobar nogometaš nego i odličan dečko. Taj podatak ne znači mnogo onima koji ga gledaju kako zabija, ali mnogo znači onima koji su neprestano oko njega, kao i cijelom klubu”, dodao je Michael Owen.

Owen uz Hernandeza ima još prepreka prema prvom sastavu. “Hernandez se odlično slaže s Rooneyjem, a ne zaboravimo da je Berbatov naš prvi strijelac. Ne zabija u zadnje vrijeme samo zato što ne igra. Ali mislim da su svi napadači Uniteda dali svoj doprinos, zajednički smo napravili sjajan posao”, zaključio je.