Tri kola prije kraja Arsenal je pobjedom protiv lidera Premiershipa u potpunosti zakomplicirao borbu za prvaka. Chelsea se Unitedu primaknuo na svega tri boda, a blizina prvog pratitelja aktivirala je alarme unutar Fergusonove svlačionice. Na koncentraciju je pozvao vratar Edwin van der Sar…

 

Nizozemski je čuvar mreže s medijima podijelio svoja razmišljanja o napetoj borbi za prvaka, a sve uoči međusobnog dvoboja prve dvije momčadi Premiershipa. Pred Manchester Unitedom nalazi se odlučujući tjedan te je Van der Sar pozvao i svoje suigrače i navijače da za dva iduća susreta budu u najboljoj formi.

Ipak, prva na redu je europska utakmica protiv Schalkea. “Pred nama je veliki tjedan, najvažnije je da se uspijemo oporaviti do srijede i da pokažemo svoje najbolje lice. Zajedno s našim navijačima, koji su nam sada posebno potrebni.”

Iako sam završetak sezone nisu dočekali lišeni neizvjesnosti oko domaćeg prvenstva, 40-godišnji vratar kaže kako u isto vrijeme u svlačionici vlada i dobra atmosfera. “Ovo su utakmice u kojima svi žele sudjelovati, ovo je ono o čemu svaka momčad razmišlja kada ulazi u sezonu.”

Optimizam je također prisutan, svjestan je Van der Sar da se najbolji dokazuju kada je najteže, a posebno vjeruje u zajedništvo u redovima svoje momčadi. “Imali smo period u kojem nismo dobro izgledali na gostovanjima, ali nadam se kako je to sada završena priča. Poguramo li svi skupa još malo u istom pravcu možemo samo napredovati.”