humanitarna akcijaNakon 5 dana trajanja,veoma uspješne humanitarne akcije, Udruga ManUtd Hrvatska je darovala dom za nezbrinutu djecu A.G.Matoš u Selskoj 132.

Jučer je više nego uspješno završena naša prva humanitarna akcija. U samo 5 dana koliko je trajala akcija prikupljeno je 2730 kn. Nakon slabog početka nekako se otvorilo na nedjeljnom okupljanju a nastavilo uplatama na račun tijekom ponedjeljka, utorka i srijede. Prvotni cilj je ostvaren te je kupljen LCD televizor marke LG dijagonale 82 cm što smo procjenili sasvim dovoljnim za njihove potrebe. Pošto smo uspjeli skupiti više novaca nego što je bilo potrebno za televizor ostatak smo odlučili potrošiti na slatkiše koji su uvijek dobro prihvaćeni od strane djece. Nakon razgovora sa predstojnicom doma saznali smo da bi im dobro došla i nogometna lopta pa smo u zadnji čas kupili Nike loptu sa logom engleske premier lige pošto nismo imali dovoljno vremena da bi našli neku sa Unitedovim logom. Ostatak novaca iskorišten je na slatkiše u Lidlu.

Posljednje na redu je naravno bila posjeta domu za koju nas se skupilo desetak koliko je i bilo potrebno da odnesemo sve što smo kupili. Posredstvom jednog našeg člana pridružile su nam se i dvije buduće novinarke koje su popratile našu akciju i možda stekle neke simpatije prema Unitedu usput ali o tome drugom prilikom. Znam da smo svi mi stekli simpatije prema njima.Tijekom posjeta upoznati smo sa njhovim metodama rada, brojem djece, brojem zaposlenih itd. Dan prije našeg posjeta imali su božićnu priredbu sa glazbenim nastupom djece iz doma pa smo imali priliku pogledati kratku snimku. Posjet je nastavljen kratkim obilaskom nekoliko prostorija doma i upoznavanjem nekoliko djece raznih uzrasta. Počeli smo sa najmlađima, a završili sa srednjoškolcima među kojima se našao i jedan navijač Uniteda. Prije toga smo upoznali jednog simpatizera Barcelone i cigareta pa nismo znali što da mu savjetujemo, da odustane od Barcelone ili cigareta… ali smo se teška srca odlučili za cigarete. Najviše smo se zadržali u zadnjoj grupici gdje smo i završili skoro dvosatni posjet domu te obećali da nam ovo nije bio jedini posjet. Za kraj bi samo ukratko rekao da je do svega došlo potpuno slučajno tako što mi je kolega na poslu ispričao kako je posjetio jedan takav dom pa je od toga krenuo razgovor i došla ideja, nismo još ni znali što bi, kako i za koga ali srećom u samo par dana sve se uspjelo isplanirati i realizirati iznad naših očekivanja. Mislim da će svima koji su bili prisutni jučer to ostati u sjećanju kao nezaboravno iskustvo koje će htjeti ponoviti u budućnosti i da će ga prepričavati svojim obiteljima i prijateljima. Najviše će pamtiti maloga Ninu kojem je presmiješan bio jedan naš član koji izgledom podsjeća na Isusa.

Još jednom veliko hvala svima koji su doprinijeli ostvarenju ove dobrotvorne akcije.

LCD televizor LG – 2.160 kn
Nike nogometna lopta – 130 kn
Slatkiši iz Lidla – 440 kn

 

sve slike posjeta domu i urucivanju darova pogledajte u galeriji udruge navijaca na našem portalu …

http://manutd-croatia.com/galerije/udruga-i-navijaci