Razlika od tri boda između dva Manchestera nije dugo potrajala. Manchester United s lakoćom je pobijedio Sunderland 3:1 i ponovno pobjegao na šest bodova.

Kapetan Nemanja Vidić odigrao je posljednjih dvadesetak minuta za Manchester United koji je protiv Sunderlanda upisao jednu od lakših pobjeda ove sezone.

Utakmica se razvijala kako se moglo i očekivati. United je odlučio što prije riješiti pitanje pobjednika nametnuvši se brojnim sitnim dodavanjima i pritiskom kad bi Sunderland dobio loptu u svoj posjed.

Bilo je potrebno manje od 20 minuta da Vragovi preuzmu potpunu kontrolu nad rezultatom. Young je u 16. sjajno kreirao sebi prostor za ubačaj prema Van Persieju riješivši se dva čuvara, a napadač je zabio loptu odbijenu u njegovu smjeru. Cleverley i Carrick u 19. odigravaju dupli pas pred šesnestercem, a Cleverley ulazi u njega i pogađa suprotni kut za 2:0.

United je mogao pošteno rezultatski unakaziti Sunderland u prvom poluvremenu, ali Rooney i društvo nizali su promašaje. Sve do 59. minute, kada Young gura loptu Van Persieju, a on je s osjećajem gura pored Bramblea. Rooney je spremno dočekao i poentirao uz malu pomoć Colbacka.

Sunderland je dobio mnoštvo prilika za realizaciju u drugom poluvremenu. Iskoristio je jednu u 72. kad je Sessegnon prebacio prema Campbellu za pogodak glavom.

{dailymotion}xvyll8_y-3-1-y_creation{/dailymotion}