Bivši napadač Manchester Uniteda i engleske reprezentacije, Teddy Sheringham, smatra da današnjoj momčadi Crvenih vragova nedostaje pravi vođa na terenu. Dok je on igrao za United kapetan je bio legendarni Irac Roy Keane.

Nakon što je Manchester United od posljednjih pet premierligaških utakmica izgubio čak tri, engleski mediji raspisali su se o nedostatku karakternog igrača u redovima Uniteda. Svoje viđenje o problemu vođe na terenu iznio je Teddy Sheringham: “Kada ste momčad koja se bori za vrh morate imati vođu na terenu, nekoga tko će vas nabrijati. U mojim danima to je bio Roy Keane.”

“Wayne Rooney imao je tu ulogu kada je bio u top formi, ali sada kada nije igrao nekoliko mjeseci on nije takav igrač. Kada takav igrač bude sjajan na terenu i inspirira vas, ostali igrači će odgovoriti na jednak način”, rekao je 44-godišnji Englez.

Sheringham ne vidi takvu osobu u današnjoj momčadi Alexa Fergusona: “Netko drugi treba preuzeti tu ulogu, Dmitar Berbatov ima svojih trenutaka, ali on nema takav karakter. Velike momčadi trebaju imati vođu na terenu.”