Mnogi europski velikani čekaju siječanj da krenu u lov na nove talente i da počne “ples milijuna”. Ako je vjerovati Alexu Fergusonu, ipak neće svi biti aktivni na nogometnom tržištu…

Premda se skoro svaki dan u medijima pojavi neki novi igrač za kojeg je zainteresiran Manchester United, od kupovine neće biti ništa. Trener Manchester Uniteda, Alex Ferguson, jedan je od rijetkih trenera koji se jasno izrazio da neće kupiti niti jednog igrača u zimskom prijelaznom roku, nego će novce čuvati za ljetne transfere.

Iako je prodaja Cristiana Ronalda u klupsku blagajnu donijela ogromnu svotu novca, iskusni Škot je uvijek oprezan. “Ja sam u istoj situaciji kao i prošlog ljeta. Na tržištu je bilo puno igrača, ali sve ih njihovi klubovi procjenjuju na preko 50 milijuna eura. S obzirom na takve cijene, jednostavno ne vidim da ti igrači toliko vrijede”, jasno je poručio Ferguson što misli o trenutnoj situaciji na tržištu.

U zadnje vrijeme spominjalo se da su Fergusonu zanimljiva dva igrača. Mladi igrač Evertona, Jack Rodwell i golman moskovskog CSKA-a i ruske reprezentacije, Igor Akinfejev.