Engleski nogometni magazin 4-4-2 (originalni naziv FourFourTwo) već dugi niz godina, prije početka svake zone radi  intervju sa navijačima koji predstavljaju navijačku skupinu kluba za koji navijaju. Osim sa navijačima najvećih engleskih klubova, priliku za intervju dobiju i navijači onih manjih, lokalnih klubova.

Kako već nepunih godinu dana izlazi hrvatsko izdanje ovoga popularnog nogometnog časopisa, na istom principu kao i u engleskoj, glavni urednik hrvatskog izdanja (gosp. Aleksandar Holiga) odlučio je intervjuirati predstavnike hrvatskih navijačkih skupina engleskih klubova, Manchester Uniteda, Liverpoola i Arsenala. Sve u svrhu promoviranja tih skupina, te pozivanja novih članova u iste.

Našu udrugu, zbog odsutnosti predsjednika Gorana Kajfeša, predstavljao je naš budući tajnik Mario Čuvalo.

Nakon par popijenih piva od strane glavnog sponzora ovog intervjua-Pan piva, te obavljenog početnog  fotosession-a u raznim pozama,  započeo je i intervju koji je rađen po istom kosturu kao i sa engleskim navijačima kojeg je vodio najpoznatiji hrvatski bloger  Ribafish. Teme za lagano „uhodavanje“ su bile poput:  kako i zašto baš Manchester United, koliko godina već navijam za njih, kako funkcionira naša udruga, portal/forum, organiziramo li okupljanja i zajednička gledanja utakmice te kako stojimo sa priznavanjem udruge od  strane Hrvatske i od strane voljenog kluba.

Zatim je došao i najzanimljiviji dio intervjua, onaj o odlascima na utakmice Manchester Uniteda. Kako sam već bio na nekoliko utakmica voljenog mi kluba, nije bilo dovoljno vremena za prepričati sve anegdote sa putovanja.

Na samom kraju intervjua obavljen je i kratki kviz u kojemu je najuspješniji bio Arsenalov predstavnik koji je točno odgovorio na sva postavljena pitanja, dok smo ja i predstavnik Liverpoolovih navijača imali po jedan netočan odgovor (ajme bruka…ali je pivica odradila svoje, a godine općenito nevolim pamtiti,  moj grijeh i isprika svima). Za nagradu je dobio godišnju pretplatu na hrvatsko izdanje mjesečnika FourFourTwo iako se spominjalo da bi sva trojca mogli dobiti pretplatu jer da smo stvarno bili super.

Na poklon smo dobili primjerak najnovijeg broja FFT-a, a u znak zahvalnosti smo im obećali da ćemo im pokloniti službenu majicu naše udruge.
Intervju je bio zaključen sa još jednim fotosessionom i neformalnim razgovorom, naravno uz Pan pivu.

Detaljnije o svemu će te moći pročitati u sljedećem broju koji izlazi 26.10., a slike ćemo uskoro (kada ih dobijemo od njihovog fotografa) objaviti na portalu.

And the Reds go marching on on on !