Alex Ferguson stao je u obranu svog novog vratara Davida de Gee koji se nije proslavio u gostujućoj pobjedi protiv WBA-a. S druge strane, ozljede su poharale obranu aktualnog prvaka.

 

Teška pobjeda protiv West Bromwich Albiona (2:1) na gostujućem terenu odnijela je dvije nove obrambene žrtve za Manchester United. Osim toga, novi vratar, David de Gea, opet se nije iskazao primivši pogodak koji nije trebao ući u mrežu.

Alex Ferguson tvrdi da mladom Španjolcu treba razdoblje prilagodbe na engleski nogomet, kao i bilo kojem drugom vrataru koji dolazi iz drugog dijela Europe.

“Na poluvremenu sam mu rekao dobrodošao u engleski nogomet. Primili smo pogodak kad je David trebao bolje reagirati. Možda je to bio nedostatak koncentracije. Bilo je to dobro iskustvo za njega. Koliko me sjećanje služi, dolazak iz inozemstva je proces učenja za vratara.”

“Peter Schmeichel branio je prvu utakmicu tijekom kišne večeri u srijedu protiv Wimbledona i mučio se. Sljedeća mu je utakmica bila protiv Leedsa te je primio pacerski gol. U međuvremenu je postao, po mojem mišljenju, jedan od najboljih vratara u povijesti kluba. De Gei je tek 20 godina, još se razvija.”

Mladi vratar bit će vjerojatno manja briga za trenera na početku sezone u odnosu na braniče. U petak je Rafael iščašio rame i pauzirat će desetak tjedana.

Tijekom utakmice s West Bromwichem odšepala su oba stopera, Rio Ferdinand i Nemanja Vidić. Engleskog reprezentativca čeka duža stanka, oko šest tjedana zbog ozljede stražnjeg mišića natkoljenice. To znači da će propustiti kvalifikacijske oglede Engleske s Bugarskom i Walesom, a pod upitnikom je i Crna Gora početkom listopada.

Vidić bi trebao pauzirati dva tjedna zbog lista. “Čini se da je kod Vidića problem sa živcem. Ova dva-tri dana bila su nam užasna. Rafaela neće biti deset tjedana te će trebati operaciju ramena.”