Sir Alex Ferguson najdugovječniji je i najuspješniji trener u povijesti Manchester Uniteda, a već dugo traju nagađanja o tome kad će se povući u mirovinu.

Najuspješniji i po mnogima najbolji trener današnjice je 69-godišnji Škot Alex Ferguson koji na klupi Crvenih vragova sjedi već dugi niz godina. Za to je vrijeme osvojio 12 prvenstvenih titula, pet FA kupova, četiri Liga kupa te u dva navrata podignuo trofej namijenjen pobjedniku Lige prvaka. Zna da mu je kraj karijere blizu, ali ima motiva za još nekoliko godina.

“Preostale su mi još tri, četiri godine”, rekao je Ferguson za The Sunday Mirror. “Osjećam se dobro, a kad odem ostavit ću snažnu mladu momčad koja će nastaviti s uspjesima i kod mojeg nasljednika”, nastavlja Škot koji je stekao brojne poklonike diljem svijeta, a jučerašnjom pobjedom nad Norwichom United je došao do niza od 25 prvenstvenih utakmica bez poraza na domaćem terenu.

Ferguson otkriva da je sve u momčadskom duhu i potom nudi zanimljivu teoriju: “Tijekom utakmice dovoljno mi je da je osam mojih igrača na najvišoj razini. Ako preostala tri nisu, to nije opasno jer će ostalih osam odraditi posao za njih.” Dodao je da je samo u šest utakmica koje je vodio svih 11 igrača bilo na najvišem nivou.

“Momčad je poput lastavica. Oni uvijek lete u V-formaciji, a kad je jedna napusti dvije ostale je vrate u grupu. Jednaka situacija je s mojim igračima, žrtva, prijateljstvo i davanje cijeloga sebe za dobrobit ekipe”, završio je zanimljivu usporedbu trener Uniteda, nakon čijeg će odlaska biti zaista neobično gledati klupu tog slavnog kluba.