Lijevi bek Manchester Uniteda Patrice Evra produžio je ugovor s višestrukim engleskim prvakom te će na Old Traffordu ostati najmanje do 2014. godine.

“Otkako sam došao u Manchester United, nastupati za ovaj klub bilo je ostvarenje sna”, rekao je Evra u izjavi za službene web stranice nakon potpisivanja ugovora koji ga za Manchester United veže do kraja sezone 2013./2014.

“Navijači, igrači, menadžer i osoblje kluba naporno rade kako bi ovaj klub učinili najboljim na svijetu”, dodao je 29-godišnji Francuz. “Puno sam toga osvojio u proteklih pet godina, ali želim osvojiti više i to je mentalitet koji dijelim sa svima u ovom klubu.”

Pun pohvala za Evru bio je i menadžer Uniteda Alex Ferguson, koji je francuskog internacionalca proglasio najboljim lijevim bekom svijeta. “Patrice se pretvorio u ključnog čovjeka u svlačionici i sjajno je da je produžio vjernost Manchester Unitedu. Njegovo iskustvo i talent bit će od velike važnosti ovom klubu”, rekao je Sir Alex.

Evra je u United došao u siječnju 2006. godine i prikupio 226 nastupa uz tri postignuta pogotka. Osvojio je tri naslova prvaka Engleske, tri Carling kupa, kao i naslov prvaka Europe.