Napadaču Manchester Uniteda odbijena je žalba i morat će pauzirati dvije utakmice zbog psovanja u kameru tijekom utakmice protiv West Hama.

Zbog psovki koje je uputio izravno u obližnju kameru nakon što je postigao svoj treći gol na Upton Parku u pobjedi 4:2 protiv West Hama, Wayne Rooney propustit će utakmice Manchester Uniteda protiv Fulhama (subota) u prvenstvu i Manchester Cityja u polufinalu FA kupa na Wembleyju 16. travnja.

Kad je Engleski nogometni savez pokrenuo disciplinski postupak, Rooney je mogao prihvatiti kaznu ili žaliti se. U prvom slučaju bio bi kažnjen s jednom utakmicom, ali se u dogovoru s klubom odlučio žaliti i dobio je očekivanu kaznu nakon što mu je odbijena žalba.

“Zgrožen sam što ću propustiti dvije utakmice, od kojih je jedna polufinale FA kupa na Wembleyju. Nisam prvi igrač koji je opsovao na televiziji niti ću biti posljednji”, izjavio je Rooney.

“Za razliku od drugih koje je uhvatila kamera kako psuju, ja sam se smjesta ispričao. I opet sam jedina osoba koja je kažnjena neigranjem zbog psovanja. To se ne čini pravednim.”