Manchester United nije uspio u Francuskoj postići pogodak i tako steći prednost pred uzvrat.

Manchester United doputovao je u Francusku bez nekoliko važnih igrača. Alex Ferguson nije mogao računati na Andersona, Ferdinanda, Giggsa, Evansa i Parka. Tako je od prve minute na poziciji središnjeg braniča zajedno s Vidićem startao Smalling, a svoje je mjesto u veznom redu zauzeo i Gibson.

Crveni vragovi od prve minute su krenuli agresivno te su držali loptu u svojim nogama tražeći put do domaćeg gola. Prvi ozbiljniji udarac prema vratima Marseillea Manchester United uputio je u devetoj minuti. S vrha šesnaesterca pucao je Darren Fletcher, ali je Mandanda pravovremenom reakcijom zaustavio njegov udarac. Nakon toga domaćini su uspjeli zbiti svoje redove i malo odmaknuti goste od svog gola.

United je kružio i kombinirao, ali su pokretljivi vezni red i sigurna obrana Marseille u prvih 20 minuta uspjeli zaustaviti sve pokušaje gostiju. Domaćini su rijetko dolazili pred gol Uniteda i uglavnom su se orijentirali na čuvanje svog gola. Ipak, kako je vrijeme odmicalo domaćini su se budili te su polako pokušavali zaprijetiti Van der Saru. Iako je sam u špici bio Brandao, Marseille se brzo otvarao u svojim kontrama i polukontrama koje su u par navrata djelovale dosta opasno.

Do kraja prvog poluvremena Marseille se potpuno razigrao te nije dopuštao Unitedu da drži loptu kao na početku utakmice. Međutim, nakon prvih 45 minuta utakmice gledatelji na Velodromeu nisu vidjeli pogodak. U drugo poluvrijeme puno bolje kreću domaćini koji su imali nekoliko solidnih poluprilika i koje su gledatelji za svaki potez nagrađivali pljeskom i pjesmom.

United je djelovao dosta bezidejno u napadu, a napadački trojac Nani, Berbatov, Rooney u par je navrata zakomplicirao vrlo dobre prilike, posebno se to odnosi na Portugalca. Vidio je Ferguson da njegova momčad ne može odigrati niti jednu poštenu akciju u drugom poluvremenu pa je u 72. minuti u igru ušao Paul Scholes, a teren je napustio Gibson.