Rijetko se događa da Manchester United u dvije uzastopne utakmice ne postigne niti pogodak, no nakon poraza u polufinalu FA kupa Crveni vragovi put do mreže nisu pronašli niti na St. James Parku

Manchester United nije uspio u punoj mjeri iskoristiti nedjeljni remi Arsenala i Liverpoola i pobjeći Topnicima na devet bodova prednosti. Slično kao i u susretu s gradskim rivalom Cityjem, izabranici Alexa Fergusona ostavili su blijed dojam i propustili i one malobrojne prilike pred domaćim vratima.

United je u prvom poluvremenu imao dvije najizglednije prilike, no Javier Hernandez i Wayne Rooney nisu ih iskoristili. Newcastle se odlično držao, na mahove i dominirao terenom, ali u prvih 45 minuta nije uspio stvoriti istinsku prigodu pred Edwinom van der Sarom.

Gosti niti u nastavku nisu ponudili puno bolji nogomet. Bilo je tu dosta nervoze, pogrešnih dodavanja i vrlo malo pravih prilika, a dvije je najbolje propustio Ryan Giggs. Domaćin će pak žaliti za dvojbenom odlukom suca da ne pokaže na bijelu točku nakon što je Anderson u kaznenom prostoru sapleo Petera Lovenkrandsa.

Svakoj je momčadi na kraju pripao po bod, a daleko zadovoljniji bit će domaćin koji je prešao zamišljenu granicu od 40 bodova i vrlo vjerojatno osigurao opstanak. S druge strane, United je otvorio vrata Arsenalu i Chelseaju da se u srijedu ponovno približe na razliku koja obećava iznimno napetu završnicu prvenstva.