1503847 429637590496889 722652910 n

Završila je uspješno još jedna humanitarna akcija i posjet dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima…

 Nakon uspješne protekle dvije humanitarne akcije Kluba navijača u Zagrebu (prva, druga), ove smo godine odlučili posjetiti istok lijepe naše, dječji dom Sv. Ana u Vinkovcima. Kontaktirali smo dom, dobili popis želja i Božićna humanitarna akcija je mogla početi. Dom se brine o 48 djece, što curica što dječaka u dobi od 3 pa sve do 21 godine. Ove smo godine prikupili 2900 kuna kako bi mogli kupiti televizor, slatkiše, šampone za kosu i tuširanje, lopte, paste za zube, čokolino. Sponzorski smo dobili nekoliko paketa suhomesnatih i mliječnih proizvoda, a ovim se putem zahvaljujemo firmama Kudelić d.o.o. i mljekari EURO-MILK d.o.o. na velikodušnoj donaciji uz želju da ćemo nastaviti suradnju u godinama koje dolaze. Neki članovi Kluba su uspjeli sakupiti i nekoliko igračaka, plišanih medvjedića, slikovnica.

Par dana prije polaska za Slavoniju, čuli smo se sa par crvenih vragova iz tog kraja, izmijenili brojeve mobitela i oko pola 8 ujutrom 22.12. nas 5 se iz Zagreba uputilo prema Vinkovcima. Dom je ukupno posjetilo nas 9. Na vratima doma su nas djeca dočekala vrlo ushićeno, nisu mogla vjerovati da smo stvarno došli. Velika je većina dotrčala do auta kako bi pomogli nositi sve poklone koje smo im donijeli. Stvarno je neprocjenjivo vidjeti osmijeh na licima djece. Odgajateljice Ruža i Snježana su nas ugostile sa kavom, sokom i kolačima kako bi se okrijepili nakon puta. Malo smo se poigrali, popričali o školi, nogometu, zatim su nas djeca sa odgajateljicama provela po domu. Dok tete nisu gledale, neki su i zaigrali nogomet (ništa se nije razbilo 😀 ). Taman kada smo se mislili pozdraviti, teta kuharica nas je pozvala na ručak koji nismo očekivali. Poslije finog ručka smo se još malo prošetali po dvorištu i poslikali za kraj prekrasnog druženja.

Nakon posjeta domu iskoristili smo priliku posjetiti Vukovar, grad heroj. Pomolili smo se i zapalili svijeće na Ovčari u spomen svima koji su dali život za domovinu. Prošetali smo gradom, popili Vukovarsko pivo, malo se poslikali i došlo je vrijeme polaska za Zagreb i rastanka sa novim prijateljima, crvenim vragovima iz Vinkovaca.

Svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj Božićnoj humanitarnoj akciji Kluba veliko HVALA jer bez pomoći i odricanja ne bi uspjeli. S nestrpljenjem čekamo iduću humanitarnu akciju.

Do tada kroz slike možete vidjeti kako nam je bilo.

slike na facebooku: https://www.facebook.com/humanitarna akcija slike